O udruzi

Zajednica spinalno ozlijeđenih je udruga osoba sa spinalnom ozljedom osnovana 10. studenoga 2007, a djeluje na pdručju Grada Zagreba, Zagrebačka županija, Varaždinska županija, Međimurska županija, Koprivničko-križevačka županija, Krapinsko-zagorska županija, Sisačko-moslavačka županija, Bjelovarsko-bilogorska županija te je članica Hrvatskih udruga paraplegičara i tetraplegičara, kao i Koordinacije udruga u zdravstvu.

Od samog početka rada pružamo uslugu osobne asistencije u okviru projekta/programa Ministarstva socijalne politike i mladih – trenutačno za osamnaestoro korisnika te provodimo projekt peer counsellinga – podrška novoozlijeđenim osobama na primarnoj rehabilitaciji u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice – jednom na mjesec s organiziranim grupnim i/ili individualnom sastancima.

Članovi Zajednice spinalno ozlijeđenih aktivno surađuju s državnim i gradskim vlastima i tijelima na poboljšanju kvalitete života osoba s ozljedom kralježnične moždine te njihovom aktivnom uključenju u život zajednice.

Od izborne skupštine 5. X 2023., Spinalne ozljede Zagreb imaju sljedeću upravljačku strukturu:

Predsjednica

Tatjana Varga
Tatjana Varga

Upravni odbor

Roman Baštijan
Roman Baštijan
Nikola Koluder
Nikola Koluder
Davor Krog
Davor Krog
Denis Marijon
Denis Marijon

Nadzorni odbor

Božana Dejanović
Božana Dejanović
Nevena Majer Jager
Nevena Majer Jager
Ivana Smrečki
Ivana Smrečki